با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا، افکار عمومی جهان هر روز شاهد افشاگریهای جدید درباره دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه هستند. در یکی از آخرین موارد این افشاگریها، «آدام دنتور» فعال اجتماعی و پژوهشگر آمریکایی در گزارشی که امروز دوشنبه هفتم سپتامبر ۲۰۲۰ آن را در نشریه ایتالیایی «ایلفاروسولموندو» منتشر کرده، به جزئیاتی از شبکه گسترده فساد و فحشا با مدیریت «ملانیا و دونالد ترامپ» پرداخته است. در این گزارش آمده است: حدود …
ادامه... »مقالات
مرگی که تبدیل به فرصت می شود
به نظر می رسد ترورِ جنرال “قاسم سلیمانی” توسط امریکا، یک تحول مهم در منطقه و بخصوص در مناسبات درون حاکمیتی ایران پدید آورده است. این تحول، از یکسو گویا، نگرانی از خطر بروزجنگ را دامن زده است و از سوی دیگر، فرصتی شده برای مانور سیاسی و قدرت نمایی جمهوری اسلامی درمنطقه و مهمتر ازآن، تحت تاثیر قراردادن شکاف ها و همپوشانی مشکلات داخلی این کشور. ۱٫ تا یکماه قبل، جمهوری اسلامی با تظاهرات خیابانی معترضین در شهرهای مختلف …
ادامه... »هویت ملی تزریقی است یا روییدنی؟!
مفهوم «هویت ملی» بدون بررسی مفهوم ملت و فهمی که از آن داریم، میسر نمی شود. در تعریف مفهوم ملت از دیرباز میان صاحبنظران اختلاف نظر وجود داشته است. در تفکر آلمانی ِمفهوم ملت، عواملی چون نژاد، تبار، زبان و مذهب از عناصر تشکیل دهندهی ملت می باشند که دراین میان عامل نژاد مقام اول را دارد و مطابق این دکترین، میان نژادهای مختلف بشری گونهای سلسله مراتب وجود دارد که دررأس آنها نژاد آریایی و در پایین ترین مرحله …
ادامه... »تبیین سیاست خارجی افغانستان پساطالبان بر اساس نظریه پیوستگی
راحی، تصمیمگیری و اجرای یک سیاست خارجی موفق، مستلزم شناخت عوامل تعیینکننده داخلی و خارجی است. افغانستان پساطالبان، با ایجاد حکومت جدید، وارد مرحلهای بیبدیل در سیاست خارجیاش شد که در نتیجه تعاملات کشور با بازیگران بینالمللی و ائتلاف با جامعه جهانی گسترش یافت. در شرایط جدید با توجه به فرصتها و تهدیدها، تبیین سیاست خارجی افغانستان پساطالبان و نحوه مدیریت و تصمیمگیری سیاست خارجی این کشور دارای اهمیتی خاص است. هدف این پژوهش، شناسایی متغیرهای اثرگذار (با توجه به وزن هر یک) بر سیاست خارجی افغانستان پساطالبان و چالشهای موجود است. پرسش اصلی پژوهش موجود این است: متغیرهای اثرگذار بر تصمیمگیری سیاست خارجی افغانستان پساطالبان چیستند؟ برای پاسخ به این پرسش، نظریه پیوستگی جیمز روزنا برای تبیین سیاست خارجی افغانستان پساطالبان انتخاب شده است. طبق این نظریه، جوامعی نظیر افغانستان که از نظر
ادامه... »طاعون امریکازدگی!
«امریکا زدگی» از هر بیماری اجتماعی دیگری برای ما زیانبارتر و مرگ آورتر است. حتا از رادیکالیزم مذهبی و افراطیت داعش و طالب نیز به مراتب خطرناکتر است. علت این امر این است که ما وحشیگری های داعش و طالب را هر روز بالعیان می بینیم و درد و رنج، ضرر و زیان آن وحشی گری ها را با جسم و جان خود لمس می کنیم. در این میان، شعور، آگاهی و فهم ما نه تنها به حاشیه نمی رود …
ادامه... »جامعه پیرسالار
اخیرا دو رویداد بحران مرجعیت و انتخابات نشان داده که جامعه ما، توده یی و پیر سالار است، در چنین فرهنگ اعتماد به نفس بسیار پایین، احساس خود کم بینی بسیار بالا،انتخاب ها بسیار محدود، نگرشها بسته، مشارکت محدود و نقشها بر اساس سلسله مراتب قبیلوی بصورت انحصاری و محدود توزیع میشود، از ظرفیتهای عمومی استفاده نشده منابع انسانی و سرمایه ها هدر و اتلاف میگردد، در چنین فرهنگ مردم کور، کر اند، مردم انتظار دارند که همه ی مسولیتها …
ادامه... »مصالحه درون قومی یا بازگشت به آپارتاید سیاسی؟
با فرض یکجا شدن طالبان با حکومت موجود و بریدن آنها از اربابان پاکستانی، عربی و غربی خود، انحصار مطلق قومی تکمیل گردیده، محروم سازی، به حاشیه رانی، زورگویی و فشار بر سایر اقوام مضاعف خواهد شد. یقینا در چنین وضعیتی جبهه بندی ها صورت و شکل جدیدی بخود خواهد گرفت. و چه بسا این بار مسآله حق تعیین سرنوشت و جدایی طلبی سیاسی نیز بر مطالبات افزوده خواهد شد. انگاه مجددا لازم خواهد شد که مذاکرات صلح در ژنو و یا جایی دیگر بر پایه مشارکت اقوام و یا حتی تغییرات اساسی بر مبنای مطالبات جدید شکل گرفته و گفتگوهای دشوار و شاید هم بی نتیجه ای دیگر در راه باشد.
ادامه... »راست های آبدار و دروغ های شاخدار دونالد ترامپ!
دونالد ترامپ در رسانه های غربی به "رئیس جمهوری که زیاد دروغ می گوید"، مشهور شده است. اما به نظر من، ترامپ فقط دروغ زیاد نمی گوید. او راست هم زیاد می گوید و اگر راست گفت، خوب راست می گوید. پنج سال پیش دونالد ترامپ خطاب به اوباما گفت« او پدر داعش است. او داعش را پایه گذاری کرد و...». و اکنون، ترامپ در تازه ترین سخنان خود با صراحت بیشتر می گوید اگر بخواهم ظرف یک هفته به جنگ افغانستان پایان می دهم اما من نمی خواهم... ترامپ تا اینجای سخن خود کاملا راست می گوید. ختم جنگ در افغانستان هرگز در دستور کار امریکایی ها نبود و الان هم نیست و هم نخواهد بود درحالیکه گره آن دقیقا در دست غرب و امریکا بود و هنوز هم هست.
ادامه... »قتل عامی آرزو دارم هلاکوخان کجاست؟
رضا محمدی پادشاه لنگه دنیا ، که وزیرش برای ما شاه تعیین می کند، با تحقیر سخن از قتل عام میلیونی همه جنوب افغانستان و چه بسا همه مملکت زده، بی این فکر ، که بعد قتل عام چه کسی کارخانه های هرویین سازی امریکا را بگرداند؟ چه کسی در مرز آسیای میانه و چین خودش را بترقاند؟ نه آقای ترامپ، ما از مرگ نمی هراسیم چرا که مدت هاست در میدان مین دست ساخت شما زندگی می کنیم.
ادامه... »شرارت امریکایی و ادبیات گاوچرانی چگونه فاجعه می آفریند
گاوچران ها اکنون خسته از افتضاح و فجایع خاور میانه، یکبار دیگر دست به گلوی ونزوئلا برده اند تا انتقام شکست داعش، دست پرورده های قرون وسطایی خود در خاور میانه را، از مردم ونزوئلا بگیرند.
ادامه... »