Tuesday , 19 March 2024

سیاست

چگونه اشتباهات غرب باعث پیروزی طالبان در افغانستان شد؟

نویسنده: استفانوپونتکوروو مترجم: م. غزنوی   ساعت 6:21 بعد از ظهر در روز جمعه، 27 اگوست 2021، ماجراجویی ناتو در افغانستان به طور رسمی پایان یافت. در آن لحظه هواپیمای C-130 ایتالیایی که من به عنوان آخرین نماینده ائتلاف آتلانتیک در حال خروج از کشور بودم، از مرز افغانستان و پاکستان عبور کرد. برای اولین بار در 20 سال گذشته، افغانستان بدون حضور ناتو بود. ما کمتر از 7000 سرباز آمریکایی و انگلیسی تحت فرماندهی ملی را پشت سر گذاشته …

ادامه... »

ائتلاف شمال افغانستان را چه شد؟

نگارنده: گرانت فار مترجم: امین آرمان   شامگاه سه شنبه 17 می 2022، نشستی در شهر آنکارای ترکیه در خانه عبدالرشید دوستم، جنگ سالار مشهور ازبک تبار افغانستان، برگزار شد. در این نشست نمایندگانی از اقوام هزاره، ازبک، ترکمن و تاجیک حضور داشتند. این نشست به منظور تحکیم حمایت ها از جنگ علیه طالبان و جلب توجه بین المللی به سمت اهداف آنها دائر شده بود. اکثر این رهبران، اقلیت‌های قومی در افغانستان را نمایندگی می‌کنند که از سلطه طالبان …

ادامه... »

طالبان خواهند فهمید که حکومت کردن از جنگیدن دشوارتر است

برای جامعه بین المللی که هم با فاجعه انسانی و هم با «طالبان اصلاح نشده»، مواجه است، این گزینه وجود دارد که یا با آنها درگیر شود و یا منزوی شان سازد. هر دو گزینه خطراتی دارند. رها كردن كشور باعث رنج انساني بزرگ، موج‌هاي عظیم مهاجرت و از دست دادن هر گونه توانايي براي هدايت طالبان به سمت ميانه‌روي خواهد شد. با این حال، طالبان برای اعتبار بخشیدن به حکومت خود و تقویت سلطه بر قدرت، از هرگونه تعاملی استفاده خواهد کرد.

ادامه... »

زلمی خلیلزاد نماینده طالبان در واشنگتن

در واقع، دیپلماسی منفعلانه خلیلزاد در همان زمان به پیروزی نیروهای طالبان در جنگ کمک کرد. به یاد داشته باشید: غنی و نمایندگانش از مذاکرات خلیل‌زاد با طالبان کنار گذاشته شدند. با وجود این، حکومت غنی با آزادی ۵ هزار زندانی طالبان از زندان‌های افغانستان، در اثر فشارهایی که خلیلزاد برآن وارد کرد، تن داد. باوجود تضمین‌های طالبان مبنی بر این‌که این جنگجویان به میدان جنگ وارد نخواهند شد، برخی از جهادگران تازه آزادشده بلافاصله به میدان جنگ بازگشتند و به برادران خود برای سرنگونی دولت افغانستان کمک کردند. طالبان و القاعده این افزایش نیروی انسانی را مدیون خلیلزاد هستند.

ادامه... »

بنیاد گرایی اسلامی، منشأ، ماهیت و چشم انداز آینده

بنیاد گرایان افراطی و ستیزه جو، به لحاظ هستی شناسی، معرفت شناسی، روش شناسی و انسان شناسی با مدرنیته و دنیای مدرن، مشکل اساسی دارند چون: به لحاظ هستی شناسی، دنیا را تحقیر کرده و مقدمه‌ی برای آخرت می پندارند(اصل پنداری آخرت)؛ و به لحاظ روش شناسی و معرفت شناسی، عقل گریز و حتی عقل ستیز هستند(عقل را نه به عنوان روش شناخت و نه به عنوان منبع شناخت قبول دارند)؛  اما به لحاظ انسان شناسی، انسان ها را به لحاظ حقوقی برابر نمی دانند چون معتقدند که هرگز یک مسلمان با یک غیر مسلمان برابر نیستند و همچنین زنان نیز با مردان برابر نیستند لذا پدیده های چون: انسان گرایی، سکولاریسم، دموکراسی، حقوق شهروندی، آزادی های فردی، تفکیک حوزه های خصوصی و عمومی، حقوق زنان، و در مجموع حقوق بشر را به عنوان فراورده های مدرنیته غربی نفی می کنند؛ و همچنین به لحاظ اقتصادی با نظام سرمایه داری و اقتصاد بازار دچار چالش جدی است.

ادامه... »

آیا بدون امریکایی ها می توانیم از خاک خود حفاظت کنیم؟

وزیر داخله افغانستان گفته که نیروهای امنیتی کشورش می توانند حتی در صورت خروج کامل نیروهای امریکایی نیز از خاک شان محافظت کنند؛ واکنشی به هشدار امریکا که خروج نیروهایش از افغانستان را فرصتی برای پیش روی طالبان خواند. ...

ادامه... »

هدف طالبان از رد قانون اساسی چیست؟

سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور افغانستان در هفدهمین سالروز تصویب قانون اساسی، گفته است که این قانون ضامن بقای نظام است. او ادعای طالبان منبی بر اسلامی نبودن این قانون اساسی را شدیداً رد کرده است. ...

ادامه... »

هویت ملی تزریقی است یا روییدنی؟!

مفهوم «هویت ملی» بدون بررسی مفهوم ملت و فهمی که از آن داریم، میسر نمی شود. در تعريف مفهوم ملت از دیرباز میان صاحب‌نظران اختلاف نظر وجود داشته است. در تفکر آلماني ِمفهوم ملت، عواملی چون نژاد، تبار، زبان و مذهب از عناصر تشکيل دهنده‌ی ملت مي باشند که دراين ميان عامل نژاد مقام اول را دارد و مطابق اين دکترين، ميان نژادهاي مختلف بشري گونه‌اي سلسله مراتب وجود دارد که دررأس آنها نژاد آريايي و در پايين ترين مرحله …

ادامه... »

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به این سایت می باشد