در بند ششم سیاست خارجی وزارت امور خارجه افغانستان به این نکته اشاره شده است که جایگاه ژئوپلتیک افغانستان به عنوان گذرگاه غیرقابل چشمپوشی میان آسیای میانه، آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی و نیز همسایگی با خاورمیانه، بسیار اهمیت دارد. این سخن تازهای نیست. با این هم نگاهی به گذشته و اکنون کشور نشان میدهد که هرگز ما نتوانستهایم از این جایگاه به درستی بهره جوییم و برعکس، چه قدرتهای جهانی و چه همسایگان شرور همیشه از این گذرگاه، …
ادامه... »محمد صادق دهقان
این سرزمین هنوز مردانه نمی اندیشد
درنگی بر حذف زودهنگام «الهه سرور» از رقابت ملی هنری «ستاره افغان» سال های گذشته شنیده بودم که تلویزیون «طلوع» رقابت هنری «ستاره افغان» را به راه انداخته است که در آن، همه علاقه مندان به هنر موسیقی می توانند شرکت کنند و بخت خویش را در راه یابی به مقام های برتر در این مسابقه کشف استعدادهای موسیقی بیازمایند. با این همه از چند و چون کار هیچ آگاهی نداشتم؛ زیرا در ایران ماهواره نداشتیم تا تلویزیون «طلوع» را …
ادامه... »شب چهارم «شب های کابل» همراه با رونمایی کتاب «شب که از پوست مان گذشت»
خانه ادبیات افغانستان برگزارکرد: شب چهارم «شبهای کابل» همراه با رونمایی کتاب «شب که از پوستمان گذشت» دبیرخانه شبهای کابل: چهارمین شب از «شبهای کابل» با نقد و بررسی کارنامه ادبی بانو خالده فروغ؛ شاعر معاصر افغانستان و رونمایی کتاب «شب که از پوستمان گذشت» برگزار شد. شب چهارم «شبهای کابل» با گردانندگی آصف آشنا، شاعر جوان کشور آغاز شد. در این برنامه، آقای محمدافسر رهبین؛ شاعر و نویسنده درباره ساختار کلی شعرهای بانو فروغ گفت: «چگونگیِ آگاهی از هستن …
ادامه... »نقد کارنامه ادبی حسین فخری همزمان با رونمایی مجموعه داستان «آشار» در «شبهای کابل»
در شب سوم شبهای کابل انجام شد: نقد کارنامه ادبی حسین فخری همزمان با رونمایی مجموعه داستان «آشار» دبیرخانه شبهای کابل: سومین شب از سلسله برنامه ادبی «شبهای کابل» با نقد کارنامه ادبی حسین فخری؛ داستاننویس معاصر افغانستان و رونمایی مجموعه داستان «آشار» نوشته عبدالواحد رفیعی، دیگر داستاننویس کشور برگزار شد. در آغاز شب سوم شبهای کابل که گردانندگی آن بر عهده ضیا قاسمی؛ شاعر جوان کشور بود، محمدحسین محمدی؛ مدیر خانه ادبیات افغانستان درباره آثار داستانی حسین …
ادامه... »نگاهی به «شب ادبیات افغانستان» در تهران
قصهگوی بلخی، بزمآرای شب نوروزی بخارا در تهران مجله ادبی و فرهنگی بخارا با همکاری مجله اینترنتی پندار و انتشارات شهاب، بیستوهشتمین شب از سلسله شبهای بخارا را به «شب ادبیات افغانستان» اختصاص دادند و بدینگونه نخستین شب بخارا در سال تازه خورشیدی با بوی بلخ و کابل عطرآگین شد. ساعت پنج عصر یک روز بهاری که تنها نوزده روز از آغاز سال گذشته است، تالار بتهوون در خانه هنرمندان تهران، جایی برای نشستن ندارد. جمعیت پیر و جوان …
ادامه... »