مقدمه ترور و تروریسم یکی از مباحث پررونق محافل سیاسی و حقوقی دنیا و مجامع بینالمللی است. شنیدن این واژه ذهن را متوجه خشونت، قتل و جنایت میکند. عملیات تروریستی پدیدهای تازه نیست، بلکه روشی است که طی قرون متمادی، ضعیفان برای ترساندن حکومتها و قدرتمندان حاکم یا دو قدرتمند در مقابل یکدیگر، یا قدرتمندی برای ترساندن ضعیفان بهکار بردهاند، و تاریخ، آکنده از اقدامهای تروریستی است در سال های اخیر عملیات تروریستی زیادی به وسیله یا …
ادامه... »ابوالفضل فصیحی
نگاهی به چالشهای توسعه سیاسی در افغانستان
یکی از موضوعات مهم سیاسی و اجتماعی که امروزه زیاد بر سر زبانها افتاده و در مجامع علمی و سیاسی روی آن بحث می شود، موضوع «توسعه سیاسی» (Political Development) است. توسعه سیاسی یکی از شاخه های «توسعه» می باشد که خود، بحث کلانی دارد و شامل توسعه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … می شود. از آنجائی که افغانستان کشوری توسعه نیافته و جهان سومی محسوب می شود همچون دیگر کشورهای توسعه نیافته یا کمتر توسعه یافته، …
ادامه... »هشت ثور و ریشه های ناهمگرایی مجاهدین
۸ ثور سال ۱۳۷۱ هجری شمسی، یکی از نقاط عطف در تاریخ کشور ما افغانستان است. در این روز، مجاهدین و گروه های جهادی موفق شدند، رژیم مارکسیستی را که در هفت ثور ۱۳۵۷، با کودتای خونین و با حمایت و پشتیبانی همه جانبهی اتحاد جماهیر شوروی روی کار آمده بود، ساقط کنند و قدرت را به طور کامل در دست بگیرند. ۸ ثور ۷۱، سرآغازی بود برای فصلی نوین در تاریخ افغانستان. مردم افغانستان توانسته بودند با …
ادامه... »تروریسم از دیدگاه حقوق اسلامی
مقدمه ترور و تروریسم یکی از مباحث پررونق محافل سیاسی و حقوقی دنیا و مجامع بینالمللی است. شنیدن این واژه ذهن را متوجه خشونت، قتل و جنایت میکند. عملیات تروریستی پدیدهای تازه نیست، بلکه روشی است که طی قرون متمادی، ضعیفان برای ترساندن حکومتها و قدرتمندان حاکم یا دو قدرتمند در مقابل یکدیگر، یا قدرتمندی برای ترساندن ضعیفان بهکار بردهاند، و تاریخ، آکنده از اقدامهای تروریستی است در سال های اخیر عملیات تروریستی زیادی به وسیله یا بر ضد …
ادامه... »درآمدی بر نسبت شناسی اسلام و دموکراسی
مقدمه طرح موضوع یکی از موضوعاتی که امروزه مورد بحث و کنکاش محافل علمی و دانشمندان به ویژه دانشمندان اسلامی قرار دارد «اسلام و دموکراسی» است؛ به این معنی که آیا اسلام و دموکراسی، با هم سازگاری دارد یا نه؟ در این باب، نظرات و دیدگاه های متفاوتی از سوی متفکران مسلمان و غیر مسلمان مطرح شده است. عده ای قائل به این هستند که اساساً هیچگونه سازگاری میان این دو مقوله وجود ندارد و اسلام با …
ادامه... »